Reus Horitzó 32
#ReusParticipa Quina ciutat vols?
Quant a aquest procés
Procés participatiu amb l'objectiu de recollir les aportacions de la ciutadania i altres actors per a l’elaboració de la diagnosi, la prospecció i el pla d’acció del Pla estratègic Reus Horitzó 32
L’Ajuntament de Reus ha posat en marxa l’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat, Reus Horitzó 32, amb l’objectiu de definir col·lectivament la ciutat que volem a 10 anys vista. Es tracta d’un projecte que s’inicia amb la vocació que transcendeixi el govern i el consistori, que acompanyi els plans sectorials i els plans de mandat i que guiï l’evolució de la ciutat de la propera dècada amb la voluntat que esdevingui una eina d’estratègia transversal a llarg termini.
El Pla estratègic Reus Horitzó 32 comptarà amb diferents línies estratègiques i un seguit de projectes motor que han de servir de palanca per impulsar grans canvis a la ciutat.
L’objectiu del procés participatiu és que la ciutadania pugui dir la seva sobre els diferents àmbits temàtics que abordaran els projectes motor. Així, l’objectiu del procés és que la ciutadania pugui dir la seva sobre quines accions i canvis cal impulsar en cada àmbit de la ciutat.
El procés participatiu s’organitzarà a través de 6 àmbits temàtics i cadascú podrà decidir en quin/s vol participar. Concretament es tracta de:
- Els hàbits saludables i el benestar emocional: Parlem d'hàbits saludables per referir-nos a aquelles activitats i rutines que duem a terme i que tenen una incidència en el nostre benestar físic, mental i social.
- La cultura i l’art: Ens referim a les propostes i activitats culturals i artístiques de la ciutat des d'una doble vessant: la creació i l'accés o oferta disponible.
- Les cures: Les cures són el conjunt de tasques que serveixen per sostenir i mantenir el benestar físic i emocional de les persones. Tots/es tenim el dret i el deure de rebre i de proveir cures, tot i que poden variar d’intensitat en funció de les nostres necessitats i del nostre moment vital.
- La xarxa ciutadana: La xarxa ciutadana inclou aquells espais i pràctiques que enforteixen les relacions comunitàries i que cerquen millorar col·lectivament la qualitat de vida.
- La ciutat en 15 minuts: és una forma de referir-nos a com podem planificar la ciutat des de la proximitat i comoditat, garantint l'accés fàcil i ràpid als serveis, recursos o espais que utilitzem de forma quotidiana.
- Atracció d’emprenedoria i iniciatives econòmiques: Ens referim a aquells elements que poden fer de Reus una ciutat on sorgeixin o s’hi instal·lin iniciatives empresarials de qualitat.
Les propostes i aportacions de la ciutadania seran la base per dissenyar els projectes motor que s'impulsaran en cada àmbit.
Compartir: